13. MAGYAR FELTALÁLÓK NAPJA

 

 VIRTUÁLIS ÜNNEPLÉS

 

2021. június 14. (Hétfő)

 

Internet, az oldal linkje: https://www.inventor.hu/mfn13.html

 

 

 

 

Több országban már hosszú évtizedek óta megünnepelik a saját feltalálóik napját. A Magyar Feltalálók Egyesületének (MAFE) 2008. évi Közgyűlése közfelkiáltással elhatározta, hogy:
 

a Magyar Feltalálók Napja június 13-án legyen.

Azért esett e napra a választás, mert 1941. június 13-án jelentette be Szent-Györgyi Albert egyetemi tanár, Nobel díjas tudós, Eljárás jól eltartható, nagy C-vitamintartalmú készítmények előállítására című találmányát, amelyre a Magyar Szabadalmi Bíróság 133 789. számon 1947-ben szabadalmat adott. Ez a magyar szabadalom indította el e létfontos vitaminnak a gyógyszerré válását. Nincs ezen kívül még egy magyar szabadalom, amely ekkora hatású lett volna az innováció terén.

Szent-Györgyi Albert életéről és munkásságáról > > > itt olvashat.

 

Meghívó

 

Tisztelt Feltaláló és Érdeklődő!

 

Tisztelettel meghívjuk a Magyar Feltalálók Napjának 2021. évi ünnepségére.

A korona-vírus járványnak sajnos még nincs vége, újabb és újabb mutánsokkal támad a kór. Tehát vigyáznunk kell nagyon magunkra és egymásra, különösen azért, mert az egészségügyi kormányzatunk rosszul tette a dolgát, melynek bizonyítéka, hogy a világon népesség arányában legtöbben Magyarországon hunytak el a koronavírus fertőzéstől.

Most, az ünnepi rendezvényünket óvatosságból virtuális módon tartjuk meg.

Tudatom, hogy a 13. Magyar Feltaláló Nap ünnepség az előző évhez hasonlóan, az Interneten lesz megrendezve.

Időpont: 2021. június 14. hétfő, 17:00 órai kezdettel.

Helyszín: az Interneten a www.inventor.hu/mfn13.html jelű lapon.

Honlapunknak ezen oldalán most az ünnepi program olvasható, és 2021. június 14-én 17 órától már annak eseményei lesznek nyilvánosak.

A belépés egyszerű. ha van Internet hozzáférés, akkor a számítógép, laptop vagy okostelefon Google Chrome böngészőben (ez ajánlott, de a többivel is lehet próbálkozni) a fenti belépő adatot (www.inventor.hu/mfn13.html) kell bemásolni, és máris bejut valaki a MAFE rendezvényhez.

13. Magyar Feltaláló Nap programja

2021. június 14. hétfő:

1.       A házigazda, Vedres András MAFE főtitkár köszöntője

2.       „A feltalálók összefogása Magyarországon 1936-1945” – előadás

3.       „Találmányok a nagyvilágban a koronavírus ellen és azok tanulságai” – előadás

4.       A járvány alatt alkotott magyar találmányok bemutatása (e-mail üzenet formájában elküldve a genius@inventor.hu címre)

5.       Hozzászólások (e-mail üzenet formájában elküldve a genius@inventor.hu címre)

Az e-mail találmányismertetőket június 4-től június 12-ig, a hozzászólásokat a rendezvény napján 17 és 21 óra között fogadjuk a genius@inventor.hu címen, és a www.inventor.hu/mfn13.html jelű lapon 2021. június 14-től nyilvánosságra hozzuk.

Remélem, hogy virtuálisan találkozni fogunk, üdvözlettel:

Dr. Vedres András főtitkár, Magyar Feltalálók Egyesülete

 

"Nekünk magyaroknak az a legfőbb bajunk a világban, hogy rólunk mást alig tudnak, mint hogy militaristák vagyunk és hogy itt terem a csikós, a csárda, a betyár és a gulyás. Ezen nincs sok tisztelni vagy megbecsülni való... - írta Szent-Györgyi Albert nyílt levelében több mint fél évszázada, és azt tartotta kívánatosnak, ha minden erőnket az alkotó, építő munkára fordítjuk és a kultúra terén próbálunk erősek lenni."