HITÜNKKEL ÉS ALKOTÁSAINKKAL AZ EURÓPAI UNIÓBA! 

BESZÁMOLÓ

Hálaadás és Veni Sancte volt a Szent István Bazilikában  május elsején 19 óra 30 perckor

A szentmise kezdete előtt fél órával már zsúfolásig megtelt a Bazilika. A szentmisét bemutatta: Dr. Hajnal György kanonok-plébános, Regnum Marianum. A szentleckét felolvasta Latorcainé Újházi Aranka. A hívek könyörgéseit nemzeti nyelven mondák: Dr. Latorcai János országgyűlési képviselő, dr. Vedres András MAFE főtitkár, Virgilio Malang PhIA elnök, Fülöp-szigetek,  dr. Jerzy Polaczek SPWiR főtitkár, Lengyelország, William Crutcher UIO elnök, USA.

Hajnal György kanonok megáldotta a kiállításon szereplőket és műveiket. 

Elhangzott:

 Magyar Mise 

 Tolcsvay László zenéje és Tolcsvay Béla verse

Előadók voltak:

Sáfár Mónika, Sebestyén Márta, Sasvári Sándor, Tolcsvay László, Tóth József

valamint a Rotunda Énekegyüttes

Vezényelt: Mózer Annamária

A miséről film készült, ami cd és videó szalag hordozón megvásárolható, érdeklődés: 
PVP stúdió, Pálos László: 1/ 319 5196

A Szent István Bazilika főoltára a szólistákkal

A Magyar Mise szövege

Hajnal György kanonok-plébános

A szentmise résztvevői

 A lengyel testvérszervezet zászlaja

Tolcsvay László

A szólisták

A művek és az alkotók  megáldása


Péreli Zsuzsa: Himnusz (1996)
Gobelin, gyapjú selyem, pamut; 240 x 160 cm

A kiállítás katalógusának előszava

Tisztelt Olvasó!

A magyar feltalálók és alkotóművészek nevében köszöntöm a tisztelt Olvasót.
Állomáshoz érkeztünk.
Mögöttünk egy hosszú út pora. Takarja a távoli őshaza füvét, a Kárpátok bérceit, belepi sátraink, kunyhóink, házaink, palotáink, otthonaink nyomát, dolgos napjaink és csatározásaink földjét.
A visszatekintő emlékezet kincseket csillant. Lovas virtust és szentjeinket, az újjáépítő igyekezetünk példáit a magunk rombolásai és a tatár, török, német, orosz pusztításai után.

Állomáshoz érkeztünk.
Anyanyelvünk és történelmünk arany kelméjébe öltözve egymásra találunk. Fogjunk össze bátran, és mielőtt rálépnénk a kijelölt új útra, rakjuk meg vándortarisznyánkat. Azt vigyük magunkkal, ami nélkül nehezebben juthatunk előbbre. A hit az első és a legfontosabb, amire szükségünk lesz. Mutassuk fel, ápoljuk és növeljük hitünket, különösen most, az induláskor.
Ajándék is kerüljön a tarisznyánkba, olyan, amivel az új utunkon járva kedveskedhetünk. Az ne legyen vásárolt holmi, hanem amit magunk alkottunk: találmányaink, tudományos eredményeink és művészi alkotásaink.

Hová is vezet ez az út?
A Mindenség Ura e titok tudója. Mi hiszünk abban, hogy sima, egyenes úton fogunk haladni majd, békességben, egységben, szükséget nem szenvedve. Azonban ez nem elég! Áldozat is kell, hogy kiérdemeljük egymás és Isten segítségét. És legfontosabb a szeretet, amely nélkül az ember elbukik.

Tisztelt Olvasó, ha a baloldali képre pillant, az ott látható alkotás szavak nélkül mondja el mindezt. Ha pedig meghallgatja a Magyar Mise zenéjét, elolvassa szövegét, a Magyar Mise közvetítésével növekedhet a hit és a szeretet mindnyájunkban. E honlapon megtalálja a „vándortarisznyánkat”, benne legújabb találmányaink, ipar- és képzőművészeti alkotásaink, a GÉNIUSZ-EURÓPA kiállítási katalógusban sorjázva.

 Kívánom, hogy örömünkre szolgáljon részesévé válni a történelmi pillanatnak, amikor az Európai Unióhoz velünk együtt tíz új tag csatlakozik.

 Kelt Budapesten, a 2004. év húsvétján.

 Szívélyes üdvözlettel:  Dr. Vedres András, a Magyar Feltalálók Egyesületének főtitkára